Hva er perler - de kan være vakre, verdifulle, skjeldne, kostbare, små eller store! Før trodde man perler var engletårer som hadde falt ned... Mine Perler er alle mine kjære, Lofoten og ellers alle små og store ting som opptar meg i hverdagen. VELKOMMEN PÅ BESØK!

mandag 30. november 2009

Mørketid....

Som østlandsjente stortrives jeg i Lofoten!
Jeg synes det er en fantastisk tid vi er inne i nå! Selv om vi ikke bor så langt mot nord er dagene korte nå, det blå lyset kommer allerede ved 13 tiden!

Dette bildet er tatt lørdag 28.11. I går fikk vi ennå ca 5 cm nysnø. Da vi hadde tent lys ute og satt i utebadet med topplue og varm rødvinsgløgg ble vi enige om at vi var verdens heldigste som bor midt i vårt nordiske paradis!

"Nytt" kjøkken til jul!

Vi hadde lyst til å gjøre noe nytt på kjøkkenet og ettersom kjøkkenet ikke er særlig stort trengte vi et lite bord. Det skulle vise seg at dette ikke var lett å få tak! Da gikk min kjære til oppgaven med liv og lyst....

Nå kan jeg glede meg til å tenne i grua og bake småkaker til jul!

Gamle stoler blir som nye!

Tidligere i høst var jeg på en gjenbrukstasjon og fikk tak i disse to stolene. Etter de ble limt, pusset og malt fikk de nytt stopp og trekk!


De ble myyye finere enn om de skulle kommet rett fra butikken synes nå jeg.....

Ny kjøkkenhylle....

Jeg er så heldig å ha en alt-mulig-mann! Når han så fikk en ønskeliste fra meg hvor det sto "kjøkkenhylle, vær så snill" - ja da gikk han i gang!


Ble den ikke fin da?


Han burde egentlig åpne snekkerverksted og sammen kunne vi åpne en nettbutikk?

mandag 23. november 2009

Tre små hjerter....elsker dere!

Jeg fikk to små videosnutter fra min datter Anette nå på morgenen!
Den ene var av Sverre, mitt skjønne lille barnebarn på 2 år, med sine lyse englekrøller :) Han smilte og vinket til meg og sa: Heia momoj.....

Den andre videoen var av lille Josefine på 10 måneder, hun sto - ganske ustødig - med armene over hodet for å vise hvor stoooor hun er blitt :)


Det er ikke fritt for at mormor savner dem - derfor legger jeg ved 3 hjerter:
 * Et for Sigurd - Et for Sverre - Et for Josefine *




søndag 22. november 2009

Tørkede epler....

Tørkede epler er ikke bare gøy å lage, de er også et dekorativt innslag på kjøkkenet mens de tørker. Her henger de mellom to lysestaker i kjøkkenvinduet!
                                          
Jeg synes epler med rødt skall egner seg best. De smaker virkelig snadder og kan sikkert brukes både i bakverk og fruktgrøt.....men så langt kommer de aldri her i huset:)


Klar - Ferdig: Nyt! Tørkede epler klare til å legges i boks med tett lokk!

onsdag 18. november 2009

Tørket pomander.....

En Pomander gir hell, lykke og kjærlighet!
Jeg laget hull tett i tett i en klementin med en strikkepinne. Stakk forsiktig nellikspiker tett i tett. Deretter rullet jeg pomanderen i en krydderblanding bestående av malt kanel, nellik, allehånde og muskatt.

Det er viktig at krydderet kommer godt inn mellom nellikspikerne - det er dette som gir frukten evig liv! Pomanderen skal tørke i noen uker eller på rist i stekovn i 4-5 timer ved 100 - 150 g med døren på gløtt......


Når Pomanderen er balsamert og gjennomtørket veier den nesten ingen ting og vare i årevis! Jeg skal binde/henge den opp i et bånd.

Bruken av Pomander er flere hundre år gammel og var blandt annet viktig for å beskytte seg mot pest og andre sykdommer i middelalderen.

Nå ligger min til tørk og det sies at den som bærer den vil få styrket sin tiltrekningskraft. Appelsin skal gi hell og lykke.
Nellikspikerne skal tiltrekke det motsatte kjønn.
Muskatt gir velstand og kanel gir psykisk styrke!

Dette  nesten bli bra.....  :)))

En slik julegave bringer lykke til mottakeren. Tenkte å legge ved et lite kort hvor jeg skriver hva slags krydder jeg har brukt og hvilken magisk virkning Pomanderen kan ha!

tirsdag 17. november 2009

En hems til begjær......

Mitt yndlingsrom i huset må jeg vel innrømme er hemsen!
Her er det deilig å roe ned og sove middag. Dessuten er det Felix sitt domene noe bildene vel viser? Her har også Liza fått komme på besøk.....
Slik så det ut før ansiktsløft:


Og slik ble resultatet etter!
Her ligger alt til rette for Rêves doux - søte drømmer! Jeg sydde en gardin/fortrekk med innfelt mellomverk og teksten jeg kjøpte på BoligFryd.......


.....var en fryd å male på, virkelig enkelt selv om jeg hadde hjertet i halsen av redsel for ikke å få det fint. Det var gøy, og må garantert prøves senere også....



Kong Felix på sin nye trone :)
Tro om jeg må lage en krone til ham...


onsdag 4. november 2009

Heklet sjal til ......


Julegavene er så smått begynt å ta form.....








Jeg har bestemt meg for å satse på hjemmelaget julegaver i år!

Dette er et lite heklet sjal med leggvarmere til en liten prinsesse :)
Garnet er mykt og herlig Alpakka.

Disse heklede blomstene er etter hvert begynt å følge meg og er blitt mitt varemerke!
-Made by Lillian-















søndag 1. november 2009

Novembersol....


Første dagen av november og solen smyger seg lavt inn vinduet på kjøkkenet! En herlig dag for å lade batteriene. Jeg har gått en lang tur med hundene og truffet hyggelige naboer for en prat om ukens små og store hendelser! Ellers har latskapen rådet i heimen i dag - men jeg leste at engelske eksperter hevder litt latskap er nøkkelen til et lengre liv og et godt motstykke til stress...hm Godt Sagt!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails