Hva er perler - de kan være vakre, verdifulle, skjeldne, kostbare, små eller store! Før trodde man perler var engletårer som hadde falt ned... Mine Perler er alle mine kjære, Lofoten og ellers alle små og store ting som opptar meg i hverdagen. VELKOMMEN PÅ BESØK!

fredag 19. november 2010

Biscotti - italienske fristelser

Jeg bakte Biscotti i går kveld, Biskotti er en kjeks som er kjempegod til kaffe. "Bi" i biscotti betyr "to" og henspiller til at den stekes to ganger. Man kan variere oppskriften etter smak og behag. De kan dyppees i smeltet sjokolade. Det gjorde jeg ikke dennne gangen men når var det sist at sjokolade ikke gjorde en kjeks bedre... hi hi ;)))


Her kommer oppskriften:

100 g romtemperert smør
2 dl sukker
2 egg
4,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
200g mandler - grovhakket
Revet skall ev 1 appelsin e. mandarin / sitron
Hakket sjokolade etter smak

Pisk smør og sukker til det er lufttig. Pisk inn et egg av gangen. Rør sammen mel, bakepulver, vaniljesukker, mandler, appelsinskall og sjokolade og vend dette inn i eggeblandingen. Form deigen til to lengder på bakeplaten, trykk litt ned og stek i ovn ved 175 gr. i 35 min. Ta lengdene ut og del dem i biter på skrå. Senk varmen til 100 gr og stek videre i ca 45 minutter. Avkjøl og oppbevar i kakeboks.

Så er det helg igjen, utrollig hvor raskt ukene flyr, jeg skal bare nyte og begynne så smått og pakke til ferien!

God Helg ;)


1 kommentar:

  1. Nam !
    De så veldig gode ut !
    Takk for at du deler oppskriften
    for disse vil jeg gjerne lage.
    Prøver å vente med julebaksten
    så jeg lager disse i stedet.
    Og jeg skal garantert dyppe
    dem i sjokolade.

    Ha en fin fredagskveld.
    Klem fra Ingunn:)

    SvarSlett

Jeg er veldig glad for alle kommentarer og muligheten til å bli bedre kjent med dere!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails