Hva er perler - de kan være vakre, verdifulle, skjeldne, kostbare, små eller store! Før trodde man perler var engletårer som hadde falt ned... Mine Perler er alle mine kjære, Lofoten og ellers alle små og store ting som opptar meg i hverdagen. VELKOMMEN PÅ BESØK!

fredag 30. oktober 2009

Halloween - trick or treat -

 


*Felix og Liza* Her bli det både god-bit og koz :))))

Halloween er det engelske navnet på Allehelgensaften, det vil si natta før Allehelgensdag, den katolske minnefesten for helgener og martyrer.  I følge engelsk tradisjon feires Halloween om kvelden den 31. oktober.
Halloween har på 1900-tallet særlig blitt markert i USA der utkledde barn hver høst går fra hus til hus og tigger godteri. I dag er skikken blitt utbredt også i andre deler av den vestlige verden, der verken allehelgensaften eller - dagen har vært viktige festdager tidligere.
Norge har ingen tradisjon for slik feiering, men ble introdusert i noen miljøer på slutten av 1990-tallet! Nå brer feiringen om seg for hvert år - til glede både for handelstand, barn og ungdom :)


Den amerikanske tiggertrusselen "trick or treat" det vil si "(velg mellom å få en) rampestrek eller (å gi en )godbit" er blitt oversatt til "knask eller knep" på norsk!

HA EN SPOOOOOKY AFTEN!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg er veldig glad for alle kommentarer og muligheten til å bli bedre kjent med dere!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails