Hva er perler - de kan være vakre, verdifulle, skjeldne, kostbare, små eller store! Før trodde man perler var engletårer som hadde falt ned... Mine Perler er alle mine kjære, Lofoten og ellers alle små og store ting som opptar meg i hverdagen. VELKOMMEN PÅ BESØK!

onsdag 14. desember 2011

Varm om ørene...

Det er en liten "Prinsesse vil-ikke" som skal bli varm om ørene i vinter med dennne prinsesse-krone-ørevarmeren! (se oppskrift under). Den er strikket og tovet og foret med myk fleece. Restegarnet ble håndledd-varmere. Det er på vei sørover nå sammen med resten av gavene fra nissemor i nord!


I dag har jeg tatt med litt julepynt hjemmefra slik at vi kan pynte opp litt her på kontoret, vi har også begynt å ta med smaksprøver på småkaker og snop. Det er viktig å koze seg ja!? Sist helg var vi på julebord med spektakulært julebordshow i Svolvær og avsluttet helgen med "Førjulseventyret" i Henningsvær og julekonsert i Lofotkatedralen i Kabelvåg. Det var Haldor Lægereid, Lisa Stokke og Lars Klevstrand som skapte magi! En begivenhetsrik helg!

Ha en fin dag der ute og husk: MINNER OM MELDINGEN FRA FINSK HUSMORFORBUND: Dersom man ikke skal feire jul INNI skap og skuffer så er det HELT UNØDVENDIG å vaske der før jul!!


Oppskrift Prinsessekrone:
Bruk et ullgarn som egner seg for toving og pinnenr. 6. Strikkefasthet 12m x 22 p rillestrikk = 10x10 cm. Denne oppsriften brukte jeg til str. 4 år men strikk bare flere spisser om du ønsker større str.
1 rille (frem og tilbake på p). 1 rille = 2 p r.

Øking: Øk ved å strikke i både fremre og bakre m.ledd i siste m på p.
Felling: str første m ganske løst, str neste m, løft første m over. (første m skal strikkes, ikke tas løst av).
Viktig: Første m på alle pinner som begynner på rettkanten tas løs av slik: Legg garnet foran arbeidet som om den skal str vrang, løft m løst over på høyre pinne, legg tråen bak arbeidet igjen og strikk videre.

Legg opp 12 m.
1. p: str r, øk 1 m i siste m iflg forklaring
2. p: str r
3., 5., 7., og 9. p som 1. p
4., 6., 8., og 10. p :som 2. p. Det skal nå være 17 m på p.
11., 13., 15., 17., og 19.p : str r.
12., 14., 16., 18., og 20. p beg ved å felle 1 m iflg forklaring. Det skal nå være 12 m på p.

Gjenta 1. - 20. p til det er 6 spisser. Fell av. Sy oppleggs- og avfellingskant mot hverandre. Ønsker du mindre str. beg med 10 m på p, øk og fell 4 ggr i stedet for 5 på hver spiss. Ønsker du større, øk og fell 6 ggr for hver spiss.
Tov kronen i maskin på lett finvask, 40 gr, gjerne sammen med litt annet tøy med vanlig vaskemiddel. Gjenta toving om nødvendig, form til riktig hodeomkrets  i våt tilstand. La den tørke flatt.

Montering: Klipp til fleece, fest med små attersting og pynt etter ønske.  Lykke Til!

5 kommentarer:

 1. Takk for at du delte oppskriften :)<3

  SvarSlett
 2. Hey There. I found your weblog the use of msn. This is a really well written article.
  I'll make sure to bookmark it and come back to learn more of your helpful info. Thanks for the post. I will certainly comeback.

  Here is my web-site fred starring in marvin marvin

  SvarSlett
 3. excellent post, very informative. I wonder why the other
  specialists of this sector do not notice this. You must
  proceed your writing. I'm confident, you have a great readers'
  base already!

  my blog post :: 75 Stability Ball

  SvarSlett
 4. Hei! Gidder du fjerne denne oppskriften fra bloggen din? Det er en direkte kopi av min publiserte oppskrift (sto første gang i Familien i februar 2009) og det er ikke tillatt å dele denne oppskriften.

  Med vennlig hilsen
  Janne Ellingsen

  http://sofenshjorne.blogs.no

  SvarSlett
 5. Tusen takk for flott og innspirerende blogg.

  SvarSlett

Jeg er veldig glad for alle kommentarer og muligheten til å bli bedre kjent med dere!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails